دو نوع نخود وجود دارد: نوع “بلوند” که عمدتاً در خاورمیانه و آمریکای شمالی فروخته می شود و نخود شور (همچنین به عنوان Desi شناخته می شود) که در هند، پاکستان و اتیوپی یافت می شود.
شما همچنین می توانید آرد نخود شور (BEAN) را خریداری کنید که اغلب در کاری هندی به عنوان قوام دهنده استفاده می شود.
این نوع آرد نیمی از کربوهیدرات آرد گندم را دارد و فیبر بالایی دارد و گلوتن ندارد.
طعمی شیرین و خاکی دارد و وقتی پخته می شود به اندازه و شکل یک دانه ذرت است.
این یکی از بسیاری از حبوبات مورد استفاده برای تهیه دال است که اساس غذاهای هندی را تشکیل می دهد.
نخود به صورت خشک و کنسرو شده موجود است.
در حالی که محصولات کنسرو شده راحت هستند، اما سدیم بیشتری نسبت به انواع خشک دارند.
یک قوطی نخود می تواند حاوی 622 میلی گرم سدیم باشد.
رای کاهش سدیم اضافی تا 40 درصد، نخود را آبکش کرده و کاملاً در آب بشویید.
ذخیره سازی و ایمنی مواد غذایی نخود خشک را در جای تاریک خنک نگهداری کنید.
پس از باز شدن، آنها را در یک ظرف محکم در بسته قرار دهید.
کنسرو نخود را می توان تا بهترین زمان قبل از تاریخ در انبار یا کابینت نگهداری کرد.
نحوه تهیه:
اگر از نخود خشک استفاده می کنید، قبل از پختن آن را خیس کنید:
- بسته را بردارید و هرگونه شن، سنگریزه یا زباله را بردارید
- لوبیاها را در یک کاسه بریزید و روی آن را با آب سرد بپوشانید و پوست یا سایر مواردی که روی سطح شناور هستند را بردارید.
- لوبیاها را در آبکش بریزید و زیر آب جاری سرد بشویید.
- لوبیاها را به کاسه برگردانید و با آب سرد تازه بپوشانید، حدود 3 فنجان در هر فنجان لوبیا.
- خیساندن لوبیا یک شبه.
- قبل از استفاده، لوبیاها را از صافی آبکش کنید و آب آن را دور بریزید.
توجه داشته باشید که در حدود 1/4 فنجان لوبیا خشک 3/4 فنجان پخته شده حاصل می شود.
اگر از کنسرو لوبیا استفاده می کنید، فقط آبکش کنید و قبل از استفاده بشویید.
نخود را می توان به سالاد، سوپ، خورش، فلفل قرمز، کاسرول، سبزیجات یا به عنوان افزودنی به غذاهای غلات اضافه کرد.
کاماهای له شده نخود را با مواد دیگر ترکیب کنید.