یک شیرینی لذیذ سنتی ایرانی از قم سوهان گزی حاج مجتبی قربانی است!

سوهان (سوهان، سوهان) یک شیرینی لذیذ سنتی ایرانی از قم، یکی از استان های مرکزی ایران است.

بافتی ترد و طعم شیرین متوسطی دارد که با مغزهایی که داخل آن می گذارند ترکیب بسیار خوبی ایجاد می کند. شاید نام سوهان را با نام زعفران ترد ایرانی شنیده باشید.

اولین سوهان در قم در زمان امپراتوری قاجار در ایران به وجود آمد در متون تاریخی از سوهان به نوعی حلوای ایرانی یاد کرده اند که مردم قم با گندم و کره درست می کنند.

اما اندکی بعد راه خود را به شهرهای دیگر مانند اصفهان، کرمان و زرتند هموار کرد.

با این حال محبوب ترین سوهان همچنان متعلق به قم است و در آنجا نیز تنوع بیشتری دارد.

سوهان هم در مجالس رسمی و هم در مجالس غیر رسمی قابل استفاده است، اما هرگز آن را در مجالس عروسی و عزا سرو نمی کنند.

سوهان

به نظر می رسد شیرینی مناسبی برای سرو در مجالس کوچک است.

می توانید آن را به جای قند (قند حبه ای ایرانی) در کنار چای استفاده کنید.

بهترین سوغات قم است که به راحتی می توانید قنادی ها و کادو فروشی های آی قم را پیدا کنید. امروزه در شهرهای دیگر نیز موجود است.

انواع سوهان:
سوهان در ایران انواع مختلفی دارد سوهان کاری (کره دار) معروف ترین و اصیل ترین سوهان گزی حاج مجتبی قربانی است.

انواع دیگری از آن وجود دارد مانند سوهان عسلی که منشا آن اصفهان است و با بادام و عسل درست می شود. سوهان کنجد نوع دیگری است که با کنجد و عسل درست می شود.

انواع دیگر آن بادام، گز و پشمک است علاوه بر این، دو نوع مختلف سوهان در قم شکل عاقلانه وجود دارد.

یک شیرینی خالص است که شیرینی دایره ای است که روی آن مغزهاست یا لقمه ای که کوچکتر است و مغزها به صورت قیمه است.