در مناطق مختلف خرماکاری باران می تواند همزمان با فصل رسیدن باشد و در نتیجه باعث از بین رفتن شدید میوه شود.
یک کاغذ کاردستی قهوه ای روشن محکم برای پوشش دادن و محافظت خوب از دسته در طول فصل رسیدن میوه خرما استفاده می شود.
محافظ در اواخر مرحله کیمری میوه خرما کبکاب فامیلا روی دسته ها اعمال می شود روکش های کاغذی که به دور دسته پیچیده شده و به ساقه میوه بسته شده اند.
می توانند در ترکیب با برنامه نویس آفت کش استفاده شوند زیرا قسمت پایین دسته پوشانده نشده است.
پوشاندن زود هنگام دسته های محافظ میوه خرما ممکن است منجر به آفتاب سوختگی میوه های جوان بیرونی شود، پس از برداشتن پوشش است.
بلافاصله قبل از مرحله خلال، شکستگیهای سطحی یا بررسی در پوست میوه خرما اتفاق میافتد.
فراوانی این چک ها و انواع آنها (عرضی، طولی یا نامنظم) در انواع مختلف متفاوت است هنگامی که چک کردن شدید است، معمولاً با تیره شدن و چروک شدن نوک میوه خرما همراه است.
در رنگ خلال (زرد تا قرمز)، دیگر چک کردن صورت نمیگیرد و آب باعث ایجاد شکاف یا ترکهای عمیقتر و طولانیتر (پدیده شکافتن) در پوست و گوشت زیر میشود.
علاوه بر این، آب و هوای مرطوب در مرحله خلال میوه خرما نیز به حمله قارچ های مختلف کمک می کند که باعث فساد جدی در اثر پوسیدگی می شود.
در مرحله رطب میوه خرما، رطوبت دیگر باعث شکستگی پوست نمی شود، بلکه میوه خرما رطوبت را جذب می کند و چسبناک می شود، جذابیت کمتری دارد و نگهداری آن سخت تر می شود.
رطوبت بالای میوه خرما باعث تخمیر و ترش شدن آن می شود که اغلب منجر به تلفات سنگین می شود.
در مرحله تامار، رطوبت زیاد و بارندگی به جز در مواردی که مورد غفلت قرار می گیرد، آسیب کمی به میوه وارد می کند.
زمان محافظت از خوشه در برابر باران معمولاً زمانی است که میوه شروع به گرفتن رنگ خلال خود می کند.
یک پوشش اولیه باعث افزایش چک و سیاهی بینی می شود زیرا تهویه داخل دسته میوه خرما را کاهش می دهد.
اگرچه، میوه ها با خیس شدن واقعی از آسیب می گریزند، آسیب ناشی از رطوبت بیش از حد افزایش می یابد.